sobota 20. února 2016

Dnešní oběd: veganské těstoviny

Tak jsem se dnes pustila do trošky experimentování a nakonec to nebylo zas tak špatné, tak jsem se s vámi chtěla o můj dnešní oběd podělit. Třeba někoho z vás inspiruji, nebo dám třeba tip zoufalé mamince, která neví jak do svých ratolestí dostat zeleninu.

veganské mac and cheese:
pytlík těstovin
pět brambor
dvě mrkve
jednu cibuli

Postup:
Brambory okrouháme a nakrájíme na čtvrtiny, poté si očistíme mrkev a nakrájíme ji na kousky (aby byli přibližně velké jako čtvrtka brambory). Oloupeme si cibuli a rozkrojíme ji na čtvrtky. Vše vložíme do kastrůlku, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Scedíme, ale vývar zachytíme do nějaké nádoby, budeme jej ještě potřebovat. Dáme si vařit těstoviny. Než se nám těstoviny uvaří, rozmixujeme si uvařenou zeleninu s trochou vody v níž se vařila, dle chuti dochutíme česnekem, paprikou, solí a pepřem. Pokud je konzistence moc hustá, může přilít ještě trochu vody. Vzniklou omáčku nalijeme na hotové těstoviny a promícháme.

Dobrou chuť.


Žádné komentáře:

Okomentovat