neděle 24. dubna 2016

Tvarohovo - celozrnné rohlíčky

Došlo vám doma pečivo a do obchodu to máte daleko? Nebo si chcete vyzkoušet jednoduché a rychlé domácí pečivo, o kterém víte zaručeně co obsahuje? Zkuste tyto opravdu jednoduché rohlíčky, které potěší nejenom rodinku, ale i každou návštěvu. Navíc když zapojíte trochu kreativity, můžete ze základního receptu vyrobit zajímavé gurmánské pokrmy, ať už přidáním semínek, nastrouhaného sýru, nebo jiných surovin. Tady je recept:

Ingredience:


Suché ingredince:

200g celozrnné mouky (ovšem záleží na vás jakou použijete, jestli zdravější varianty, nebo klasickou, nebo zkrátka co dům dal)
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli

Mokré ingredience:

2 lžíce oleje (druh zase podle vaší preference)
5 lžic mléka (pro vegetariány rostlinné, já použila domácí kokosové)
1 bílek (vegetariáni použijí náhražku, třeba no egg)
1/2 vaničky tvarohu
Na potření:

1 žloutek
1 lžíce mléka
sůl, kmín, semínka

Postup:

Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů. V míse si smícháme nejdříve suché ingredience: mouku, sůl, prášek do pečiva. Potom přidáme bílek, mléko a olej a tvaroh. Důkladně promícháme. Mělo by nám vzniknout tužší, nelepivé těsto, které si vyválíme. Z vyváleného plátu vykrajujeme trojúhelníčky, které od širší základny rolujeme do tvaru rohlíčků. Ty  pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, případně vymazaný olejem či máslem. Rohlíčky po vrchu pomašlujeme vajíčkem rozšlehaným s trochou mléka a posypeme solí, kmínem nebo semínky. Pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů přibližně 20 minut.




1 komentář: